Skip to content

Házirend

A SzennA vendégház megnyitásakor, 1990-ben az volt a célunk, hogy kedves, hangulatos, családias szálláshellyel várjuk kedves vendégeinket. Légkondicionált, fürdőszobás szobáink, felszerelt teakonyhánk és a hatalmas diófával árnyat adó kertünk és benne található sok-sok virág és meglepetés, reményeink szerint kellemes ittlétet és pihenést kínál Önöknek.

A szállás lefoglalásával Ön elismeri, hogy megismerte és elfogadta a házirendben foglaltakat.

 1. Vendégeinket 11 és 18 óra között várjuk. Ettől eltérő időpontban való érkezés előzetes megbeszélés alapján lehetséges. Kérjük, érkezésük várható időpontját előre jelezzék, mert nincs állandó porta szolgálatunk. A megbeszélt időpontban biztosan fogadni tudjuk.
 2. Jogszabályi előírás miatt az érkező vendégek személyes adatait továbbítanunk kell a Nemzeti Turisztikai Ügynökségnek, ezért kérjük ezt tartalmazó irataikat (személyi igazolvány, útlevél, lakcím kártya stb.) adják át munkatársunknak.
 3. A vendégszobában kizárólag az oda bejelentkezett vendégek tartózkodhatnak. A vendégek látogatót csak kivételes esetben, előzetes megbeszélés után fogadhatnak.
 4. A szállás teljes díját (az összes megrendelt napra), beleértve az idegenforgalmi adót is, érkezéskor kéjük rendezni. Ez történhet készpénzzel, bankkártyával vagy azonnali banki utalással. Érkezés után a lefoglalt, de igénybe nem vett napok díját nem áll módunkban visszafizetni.
  A megrendelt szoba lemondására az érkezét megelőző napig van lehetőség.
 1. Érkezéskor szoba és kapukulcsot adunk, így az időkorlát nélküli szabad közlekedés biztosított. Távozáskor a kulcsokat az érkezéskor megbeszélt helyre kérjük tenni. Kérésre biztosítjuk, hogy munkatársunk távozáskor jelen legyen.
 2. Távozás napján 10 óráig kérjük a szállást elhagyni. Hosszabbítani a szabad szobák függvényében, előzetes megbeszélés alapján lehetséges, külön díjazás mellett.
 3. A szoba elhagyásakor kérjük, kapcsolják ki a TV-t és a klímát, csukják be az ablakot, oltsák el a villanyokat és zárják be az ajtót.
 4. A vendégház összes zárt terében TILOS a dohányzás, ez vonatkozik minden alternatív dohánytermékre is!!! Dohányzásra az udvaron van lehetőség. A csikkeket kérjük az ott elhelyezett (kék színű) álló hamutartóba dobni.
 5. Az épület emeleti részén felszerelt, közösen használható konyha áll vendégeink rendelkezésére. A konyhában található só, cukor, kávé, tea, édesítőszer, tejpor, citromlé szabadon használható. Kérjük az edényeket, eszközöket használat után mosogassák el és tegyék a helyére.
 6. Az emeleti előtérben szabadon használható esernyőket helyeztünk el. Emellett kérhető: varrókészlet, cipőápoló készlet, vasaló és vasalódeszka, hajszárító. Külön kérésre tudunk mosási lehetőséget is biztosítani.
 7. Vendégeinket frissen takarított szobákkal várjuk. Hosszabb itt tartózkodás esetén hetente takarítunk és cseréljük az ágyneműt és a törölközőt. Igény estén díjmentes időközi takarítást és ágynemű és/vagy törölköző cserét biztosítunk.
 8. Szeretnénk megkönnyíteni a kisgyermekkel nálunk megszálló szülők és a kicsi életét azzal, hogy kérésre gyerek étkészletet, etető széket, babakádat, wc szűkítőt, bilit biztosítunk.
 9. Az épület tájolása és az udvar közepén álló hatalmas diófa árnyékoló hatása miatt a szobákban elhelyezett sötétítő függönyök nem biztosítanak teljes sötétet, de az ablakon keresztüli belátást meggátolják.
 10. A többi vendég nyugalma érdekében kérjük önöket, hogy tartózkodjanak minden hangos tevékenységtől, különös tekintettel az éjszakai, hajnali közlekedésre, ajtók csukására.
 11. Előzetes egyeztetés után szívesen látjuk a kutyával érkező vendégeinket. Kérjük, hozzanak számára fekhelyet, megfelelő edényt iváshoz, evéshez. Legyen itt az oltási könyve és rendelkezzen az előírt oltásokkal. A kutya nem mehet fel az ágyra, fotelre, és nem maradhat egyedül a szobában. Az udvarra csak pórázon mehet ki, sétára az utcán van lehetőség. A gazdi gondoskodjon arról, hogy a kutya ugatással, nyüszítéssel stb. ne zavarja a többi vendég nyugalmát.
 12. A klíma berendezést zárt ajtó és ablak mellett üzemeltessék, abban az időben, amikor Önök is a szobában tartózkodnak. Ha kimennek a lakrészből, szíveskedjenek kikapcsolni. A készülék néhány perc alatt biztosítja a kívánt hőmérsékletet.
 13. Fűtési időszakban, központi fűtéssel biztosítjuk a szobák hőmérsékletét. A radiátor felső szélén található henger alakú szelep digitális kijelzőjén látható a beállított hőmérséklet, amelyen a szelep külső szélén található gyűrű segítségével tudnak módosítani. Kérjük, hogy minden radiátornál, bele értve a fürdőszobait is, azonos értéket állítsanak be. A radiátorszelep rádió kapcsolatban áll a kazánnal és a kazán lakrészenként érzékeli a beállított értéket és e szerint fűt. Fűtési időszakban az ajtót és ablakokat kérjük csukva tartani. Szellőztetni 5-10 perc időtartamban az ablakon keresztül lehet. Az ablak bukóra nyitása nem megengedett!
 14. Kérjük, vigyázzanak a rendre és a tisztaságra. Ha véletlenül kárt okoznak a berendezésben, felszerelésben stb. kéjük még távozás előtt jelezzék és térítsék meg a kárt.
 15. Varázskertünk számos titkot rejt. Találkozhatnak a vén diófában lakó manóval, aki néha kiül az ajtaja elé a gyöngyvirágok közé, a kaput őrző madárral, a kútra figyelő macskával és sok-sok más meglepetéssel. A virágokon kívül élnek itt rigók, cinkék, galambok, meg-meg jelenik az udvaron Tarki a cirmos cica és barátja Mazsi kutya. Nagyon szelídek, szeretik a simogatást, de nagyon ravaszok, úgy tesznek mintha hónapok óta nem ettek volna. Ne higgyék el és ne etessék őket.

A kertben minden felé dinók bújtak el, és csak arra várnak, hogy a gyerekek megtalálják őket és játszanak velük.

Ha bármilyen problémát talál, vagy panasza van, kérjük, még ittléte alatt értesítsen bennünket a megadott telefonszámunkon, mert igyekszünk mindet azonnal orvosolni.

 Állunk rendelkezésükre akkor is, ha tanácsra, útbaigazításra van szükségük.

Minden kedves vendégünknek kellemes pihenést kívánunk!

Nemes-Nagy Antal András 

Hódiné Nemes-Nagy Andrea

+36 30 72 62 351